Memòries de Pesah amb La Jueva de Tortosa

La Jueva de Tortosa celebra la festa de la primavera i de la llibertat

Representació teatralitzada amb cants sefardites i cants jueus catalans

Amb l’arribada de la primavera, Blanca, la Jueva de Tortosa, torna a casa per celebrar Pesah, la festa de la primavera i de la llibertat. Vine a descobrir la tradició i l’encant d’esta festa ancestral!


Representació teatralitzada i cantada que s’inicia quan Blanca, la Jueva de Tortosa, apareix al call jueu de Tortosa i convida als assistents a acompanyar-la en el seu recorregut per carrers i places del call, on rememora tradicions, històries i moments de la seva vida a Tortosa, mentre camina per llocs tan emblemàtics com la Plaça Menahem ben Saruq, el Portal dels Jueus o la plaça del Pou de la Figuereta. L’experiència segueix amb un concert teatralitzat, on Blanca, s’endinsa en els records de la festa de Pesah de temps medievals, donant a conèixer les tradicions i compartint cançons que són lligam entre passat i present.


Pesah és la festa que commemora el pas del poble d’Israel, de l’esclavitud d’Egipte a la llibertat. Durant els vuit dies de la seva celebració, és costum menjar matzà, pa sense llevat, així com d’altres aliments tradicionals com el jaróset, una pasta que recorda el material que s’utilitzava en la construcció de les cases i piràmides egípcies. Pesah es celebra del 15 al 22 del mes jueu de Nissan, que aquest any 2023 correspon al periode del 5 al 13 d’abril.


Intèrprets:

Pili Cugat – En el paper de Blanca, la Jueva de Tortosa


Carlos Lupprian – A la guitarra

Dissabte 8 d'abril

20.00h Visita teatralitzada al Call Jueu. Sortida des de la Plaça Immaculada


22.00h Concert teatralitzat amb cants jueus medievals. Lloc: Aula didáctica del Museu de Tortosa


 


Entrada lliure amb reserva prèvia a: entrades.tortosaturisme.cat

Organitza

Col·laboren

×