Descripció

Ruta circular des de Tortosa, Reguers, Caramella i Barranc de Sant Antoni
Ruta circular que ens portarà a voltar per la base dels Ports. Són uns 40 km de BTT amb pint d'inici i final al Antic Escorxador de Tortosa.
Sortim de Tortosa en direcció al Pont Roig i el creuem.
Anem en direcció Roquetes i Jesús. Sortim de la Via Verda i agafem el camí del Cementeri en direcció al Reguers. Uns 200 metres més endavant trobem un desviament a l'esquerra que ens portarà cap a l'ermita de Sant Bernabé. Allí seguirem pel camí de la dreta fins donar al camí asfaltat on seguirem a l'esquerra.
Més endavant girem a la dreta i un tros més endavant a la dreta que és la carretera d'El Reguers.
Uns 2 kms més endavant, girem a l'esquerra i anirem per una carretera que voreja el Barranc de la Vall Cervera fins al Reguers. Creuem el poble i agafem el camí del Cementeri fins al canal Sec.
Seguim a la dreta i anem 1 km més endavant on creuem el pont sobre el canal per entrar pel camí de la Vall Cervera.
Uns 500 metres més endavant, girem a l'esquerra, per anar seguint el Camí de Bandejats fins arribar a la carretera asfaltada (uns 3km aproximadament). Un cop a la carretera girem a la dreta i pujem fins a la primera corba de la pujada als Ports. Allí agafem la pista de l'esquerra que seguirem uns 3 kms fins l'entrada de la Caramella.
Girem a la dreta i en 1 km arribem a la Caramella. Hi ha una barrera que evita l'entrada de cotxes que es passa pel costat. Al final del camí esta la casa de Carvallo, on pugen unes escales i girant a l'esquerra en 500 metres arribem a les basses de la Caramella. Aquest sender està bastant ple de vegetació, però es pot passar caminant.

  

Tornant endarrera en uns 300 metres surt un sender a la dreta que ens portarà a un camí asfaltat , per on anirem fins trobar el camí de Bandejats.
Anem a la dreta i uns 200 metres més endavant un altre cop a la dreta fins arribar al Canal Sec. Creuem el canal i seguim per la pista de terra. Al següent encreuament anem a la dreta i creuarem el Pont del Forcallet i girem a la dreta. La pista va fent baixada fins arribar al Pas de Berenguer. Seguim a l'esquerrra uns 100 metres i agafem el camí a la dreta que marxa paral·lel al Barranc de Sant Antoni. 

1,5 km més endavant sortirem a la dreta i seguirem pel sender que voreja el Barranc de Sant Antoni. Quan s'acaba el sender, sortim a l'esquerra uns 50 metres i trobarem una pista asfaltada que seguirem a la dreta. Després d'una rampa empinada, seguim a l'esquerra i en uns 200 metres tornem a girar a l'esquerra per baix la muntanya.
En 2,5 km donem a la carretera que ve del Mas de Barberans on girem a l'esquerra i entrarem a pel carrer Major de la Raval de Crist fins la part de baix. Allí girarem a l'esquerra pel camí del Mig durant 1 km. Al arribar a la corba, pujarem per les escales i agafarem el sender que en 100 metres ens porta a la Via Verda (compte al creuar la carretera). Girem a la dreta i després del pont roig, anem a la dreta fins al lloc d'origen.