Descripció

Mola de Catí per senders, baixada al Regatxol i Millers amb BTT.
Ruta circular exigent amb senders complicats, vistes espectaculars i paissatges encissadors. amb 40 km i punt d'inici i final al Restaurant del Port.
Pujarem als Ports i anirem fins al Restaurant del Port on començarem la ruta.
Sortirem en direcció la Vall del Mascar baixant i prop la font del Mascar, girarem a l'esquerra per la pista que puja a la Mola de Catí. La pujada són uns 2 Kms durs fins a dalt. Tant bon punt arribem dalt, marxa un sender a l'esquerra que prime puja un poc. Després de planejar una estona, comencem a baixar. Uns 250 metres més endavant, trobem un desviament a l'esquerra que seguirem (si anem a la dreta baixariem a la Font del Mascar).
Seguim el sender fins donar a la pista on girem a l'esquerra. Uns metres més endavant, girem a la dreta pel sender que marxa, pujant primer i després baixant fins la Pedrera del Gall. Al tornar a arribar a la pista, seguim pel sender que marxa al davant i que remontarem a peu fins recuperar altura. Un cop dalt la muntanya, ja torna a ser puja-baixa el sender que anem seguint fins al següent encreuament, que anem a la dreta (a l'esquerra aniriem a la pista de la Mola de Catí i runes del Xocolato). Aquest sender va planejant fins arribar a la pista principal, on girem a l'esquerra.
Seguim per la pista durant 1 km arribem al encreuament de la Cova Cambra i anem a la dreta. Un tros més endavant trobarem el Refugi de Cova Cambra que està tancat i que gestiona la UEC de Tortosa.


Passat el refugi, uns 100 metres a l'esquerra, està la Cova Cambra, que s'accedeix per la rampa de davant (compte de patinar)
100 metres més endavant surt un sender a l'esquerra que anirem seguint fins a la cova petita del Rastre, on trobem una esplanada.
En aquest punt anem a l'esquerra on comença un sender bastant pedregós i algun tram tècnic. La part final és un tros de barranquet. Donem a la pista i seguirem durant 1 km on trobarem un sender que marxa a la dreta que ens portarà fins al camí del Regatxol. En aquesta pista, girarem a la dreta ( a l'esquerra aniriem a Cova Avellanes) i estarem baixant una bona estona i al fons del barranc, surt un sender per la llera, que ens porta a les gubies del Regatxol, un lloc espectacular. Millor deixar la bici al entrarja que no és ciclable.
Comencem a tornar a pujar durant una hora fins arribar a Font Mala. Aquí agafem la pista amunt fins una mica més amunt que està el Povet de Borràs. Girem a l'esquerra i baixarem una estona. Al arribar als masos en runes, girem a l'esquerra i pujem per un camí una mica desdibuixat, però uns metres més endavant ja es veu clar.
Uns 300 metres més endavant, trobem el GR-8 que agafem cap a la dreta durant 1km. Deixarem el GR-8 i anem a l'esquerra per sender primer i després pista fins trobar la pista de Caro a Fredes per la zona de Millers.
Girem a l'esquerra i en uns 7 km, arribem al punt d'inici havent passat per la font de Cova Avellanes.