Ciutat d’Art

Tortosa és la capital històrica i el principal centre comercial d’un territori lligat a la terra, cosa que ha determinat la magnitud i esplendor de la ciutat.


Visitar-la a peu, fet del tot recomanable, permetrà descobrir en tot el seu ampli espectre les petjades pròpies de totes les èpoques històriques. La ciutat és bressol d’artistes universals, conserva conjunts arquitectònics molt interessants, obres d’art remarcables i col·leccions úniques.


Un recorregut per la història de l'art

 


Un passeig pels seus carrers i barris permetrà apreciar que la ciutat no es distingeix per una única mostra, una obra monotemàtica o un isolat artista. És una ciutat on es pot trobar la Catedral, el Castell, palaus (medievals i renaixentistes), monestirs, torres i muralles, la Llotja, el Mercat, portals, forts i baluards, ermites i capelles, banys i balnearis, cases senyorials i benestants, el Call jueu, làpides i carreus i restes de qualsevol època amb una amalgama d’edificis i estils que impressiona.

Explora

Rutes per no perdre's res

El Renaixement

Dels Reials Col·legis fins la catedral, recorre els vestigis de l'esplendor del s. XVI

Llegir més

El Call Jueu

El llegat de la presència jueva es percep en el laberíntic Call

Llegir més

Les fortificacions

Quilòmetres de muralles, torres, baluards, revellins, fossars, tenasses, polvorins. Un festival per als amants de l'arquitectura defensiva

Llegir més

El modernisme

Un conjunt modernista desconegut i que sorprèn al visitant

Llegir més

Hemingway i la Guerra Civil

La memòria tràgica de la ciutat

Llegir més

Ser una ciutat bimil·lenària l'hi ha conferit un aire genuí capaç de barrejar tots els estils i tendències

Passejant pels seus carrers, la ciutat et descobreix com es pot integrar la quotidianitat de la vida amb edificis i restes arqueològiques i artístiques de primera magnitud. De manera que hi poden conviure una portalada barroca al costat d’un edifici modernista, s’hi poden contemplar unes restes medievals integrades dintre d’un edifici del segle XXI, o com l’observació detinguda de murs i muralles provocarà inesperades troballes.
 


Trobaràs que edificis notables han estat reubicats i no ocupen el seu solar original (la Llotja, el palau Oliver de Boteller), que altres van ser creats amb una finalitat i ara tenen una funció diferent (l’Escorxador) i com d’altres mantenen la finalitat i la funció per a la qual van ser creats (el Mercat). Contemplaràs com convents o palaus i cases senyorials estan magníficament integrats en la trama urbana i, tot això, malgrat que la ciutat per la seua història i situació geogràfica ha sofert devastacions bèl·liques i desastres naturals.

No et pots perdre

10 coses que has de fer a Tortosa

Llegir més

Tortosa en un dia

Llegir més

Cultiva l'art de viure

Llegir més

La ciutat del Renaixement

Llegir més

Solca l'Ebre

Llegir més

Un entorn únic

El Delta de l'Ebre

La principal zona humida de Catalunya, un paisatge evocador i ecosistema delicat i únic

El parc natural dels Ports

Un espai natural feréstec i ple de vida salvatge

La Via Verda

Recorre les Terres de l'Ebre amb bici, a peu o a cavall

×