El parc natural dels Ports

Barrancs, torrents, cingles, senderes i pistes, gúbies o congostos de bellesa cromàtica alternen amb boscos atapeïts i planes de frondositat exuberant.


Els Ports, lo Port per als naturals d’aquestes comarques, és un massís muntanyós que pertany a la serralada prelitoral catalana, situat just a la confluència administrativa de Tarragona, Terol i Castelló. És una cruïlla on els estrets vincles entre els diferents pobles donen una riquesa afegida als valors naturals i a l’excepcional interès biogeogràfic. Des del 2001, té categoria de parc natural, amb una extensió de més de 35.000 Ha.El cim més elevat de tot el massís és el Mont Caro, que té una alçada de 1.447 metres, i mira Tortosa i la vall de l’Ebre. El Mons Sacer, ja denominat al segle IV per Aviè, constitueix el veritable Olimp de la gent del país i senyoreja amb la seua presència el tram final de la vall de l’Ebre. Serveix de teló de fons al mateix Delta, i, il·luminat pel sol ixent, absorbeix els tons de colors com si fos un quadre impressionista. Retallant l’horitzó als capvespres amb una insòlita combinació de llums i ombres, és un paratge que atrau totes les mirades i es converteix en un punt de referència del territori.Apassionats de la botànica, devots de la zoologia, entesos de l’etnologia, experts de la geologia i la hidrografia, troben mil i una excuses per realitzar els centenars d’itineraris possibles. D’orografia encisadora i salvatge, a voltes tortuosa i laberíntica, constitueix un marc inigualable i una destinació perfecta per practicar-hi activitats i esports en plena naturalesa, els amants de la qual poden endinsar-s’hi a peu, amb bicicleta, practicar-hi escalada, espeleologia o descens de barrancs, ja que disposa de tota una guia de serveis.Als Ports es combinen harmoniosament i perfecta l’encant d’uns pobles plens d’història, d’art i de tradició, amb uns paisatges espectaculars, una flora i una fauna riques i una gastronomia plena de sabor i aroma.


Finalment, cal tenir en compte que el parc natural és un espai protegit on s’ha de preservar la biodiversitat i els diferents usos i propietats existents.


Explora l'entorn

La Via Verda

Llegir més

El delta de l'Ebre

Llegir més

Solca l'Ebre

Llegir més

Ciutat del Renaixement

Llegir més

10 raons per venir-hi

Llegir més

Et proposem

Una escapada ideal

Un cap de setmana per descobrir Tortosa i les Terres de l'Ebre

Gastronomia

Descobreix una cuina lligada a la terra

Rutes

Recorre la ciutat i endinsa't en la seva història

Rutes

En bici

Recorre quilòmetres de rutes urbanes, culturals, naturals, de les més senzilles fins les més exigents

Hemingway i la Guerra Civil

Segueix els passos del Noble nord-americà i les seves experiències quan la ciutat era front de guerra

El modernisme

Al tombant del segle XIX la ciutat es transformà seguint les últimes tendències

×