Una escapada de cap de setmana

Combina història i natura

Una oportunitat per conèixer la ciutat i el territori


Dertosa, Turtuxa i Tortosa, és la ciutat de les tres cultures – cristiana, musulmana i jueva -, els vestigis de les quals trobem per tota la ciutat.


Si disposem d’un cap de setmana per visitar Tortosa, podrem gaudir més relaxadament del què la ciutat pot oferir-nos. La primera jornada podem dedicar-la a descobrir la part antiga: el nucli antic, la Catedral (que compta amb una destacable exposició permanent), les vistes des del Castell de la Suda, el Call jueu i els Reials Col·legis. Veure “Tortosa en un dia”


Des del punt de vista gastronòmic, Tortosa compta amb una àmplia oferta gràcies a la seva privilegiada situació, amb plats de mar i de muntanya i amb molts espais on gaudir, simplement, de tapes i vins.Durant el segon dia, podrem visitar la zona més nova de la ciutat i el centre, amb una forta empremta modernista, així com el Parc municipal. Una altra opció és passejar pels ponts: el pont Roig, inici de la Via Verda (pas antic del ferrocarril) o el pont de l’Estat, que ens permetrà gaudir de bones vistes envers la ciutat i el riu. Prop del Mercat, hi ha l’embarcador, des d’on també podem realitzar algunes activitats com una sortida en llagut.


Entre 2 parcs naturals


Tortosa es troba situada entre el Parc Natural dels Ports i el del Delta de l’Ebre. La ubicació la converteix en un lloc ideal per aprofitar la visita i descobrir en algun moment del cap de setmana aquests potents paratges naturals.D’una banda, ens podem endinsar en les diverses rutes a peu que es poden fer pel Parc Natural dels Ports i gaudir d’una naturalesa exuberant. El massís del Port amaga espais de difícil accessibilitat, de què podran gaudir els amants del barranquisme. Les formacions geològiques dels Ports dibuixen un paisatge característic únic. Aquí s’hi pot trobar 1.200 espècies diferents de plantes i el 50 % dels rèptils i amfibis catalogats a CatalunyaTambé, podem visitar la comarca veïna de la Terra Alta per tastar els seus reconeguts vins i els petits pobles plens d’encant a la falda dels Ports. Les Roques d’en Benet van ser font d’inspiració per al pintor Pablo Picasso, que va viure algunes temporades a principis del segle XX i a finals del XIX a Horta de Sant Joan. Diuen que potser aquí va descobrir el cubisme, per les formes peculiars d’aquestes roques. L’any 1966 es va constituir la Reserva Nacional de Caza dels Ports i, el 1992, es va incloure el territori en el Pla d’Espais d’Interès Natural. El 2001, el Port va ser reconegut com un dels espais naturals més significatius de Catalunya i el segon amb més extensió després del Parc Natural del Cadí-Moixeró.


La Via Verda


Una de les possibilitats que s’obren durant la nostra estada a Tortosa és la de dedicar un matí o una tarda al passeig amb bicicletes per la Via Verda. L’antic traçat de la línia de tren de la Val de Zafán és el particular camí per fer amb bicicleta, a peu o a cavall, que uneix la Puebla de Híjar (Aragó) amb Tortosa. Avui és un dels principals atractius turístics del sud de la província de Tarragona.


El Delta de l'Ebre


D’altra banda, podem aproximar-nos amb un cop de cotxe al delta de l’Ebre que, ample i pla, s’estén ben a prop de Tortosa. El Delta també ofereix una gran quantitat de rutes per fer a peu o en bicicleta i es converteix en un espai idíl·lic per realitzar activitats en família: bicicleta, caiac, birdwatching o la visita a centres d’aventura i de divulgació adreçats als més petits, com  el parc Deltaventur o MónNatura Delta.


El delta de l’Ebre també ofereix una gastronomia única i molt variada, amb plats que val la pena provar com els arrossos i les paelles, l’anguila fumada, en suc o el xapadillo.


Et recomanem

Ciutat de l'Art

La ciutat és una lliço magistral d'art

Llegir més

El Delta de l'Ebre

Llegir més

Els Ports

Llegir més

En el cor de la reserva de la Biosfera

Llegir més

Cultiva l'art de viure

Llegir més

Organitza't

Restaurants

Llegir més

Allotjaments

Llegir més

Lloguer

Bicis i vehicles

Llegir més

Tortosa card

Llegir més
×