DO Terra Alta
La terra de la garnatxa
La DO Terra Alta és la denominació d’origen estrella de les Terres de l’Ebre
És la zona vinícola més meridional de Catalunya i està situada entre el riu Ebre i les terres del Matarranya, on els templers ja conreaven la vinya i elaboraven vins als segles XII i XIII.
Una zona privilegiada per obtenir un raïm sa, madur i amb caràcter, amb una viticultura respectuosa amb el medi ambient i amb la producció d’un raïm amb identitat. A la comarca hi ha prop de 1.250 viticultors que conreen al voltant de 5.800 hectàrees de vinya amb varietats com la garnatxa, macabeu, parellada o samsó. La garnatxa, ja sigui blanca, negra o peluda, és la varietat més característica de la DO Terra Alta. I és que a la comarca es conrea el 33% de tota la garnatxa d’arreu del món.
La tradició vitivinícola a la Terra Alta és immemorial: la vida als seus pobles està condicionada pels cicles de la vinya i, durant la verema, els carrers dels pobles de la comarca fan olor de raïm. Es tracta d’un territori amb molta identitat, de patrimoni familiar de vinyes i cellers associat històricament al cooperativisme. Als anys 90 va viure una modernització i professionalització, de manera que avui és una de les DO més prestigioses de Catalunya, amb vins potents, amb caràcter, aromes i matisos, i sovint amb alta graduació. Tortosa no deixa de promocionar-los a través de les seues cartes als restaurants i amb renovades propostes de tastos de vins.
Una cuina lligada al producte local
Et proposem
Navegacions
Recorre l'Ebre amb Lo Sirgador, encisa't amb les postes de sol, tasta els vins de la Terra o evocadores concerts a bord
Et proposem
Rutes
En bici
Recorre quilòmetres de rutes urbanes, culturals, naturals, de les més senzilles fins les més exigents
Hemingway i la Guerra Civil
Segueix els passos del Noble nord-americà i les seves experiències quan la ciutat era front de guerra