La pòlvora correrà per les Avançades

El 17 i el 18 de març Tortosa recrea la caiguda de la ciutat a mans de les torpes borbòniques

Tortosa era la principal plaça forta del sud de Catalunya. Durant la Guerra de Successió fou sotmesa a un intens setge que finalitzà amb la capitulació de la ciutat, al juliol de 1708. La seva caiguda no només té importància en l’aspecte militar de la contesa, sinó que prefigura la política que Felip V durà a terme un cop guanyi la Guerra de Successió, ja que la ciutat serà posada sota comandament militar i les seves institucions anul·lades.


Els Miquelets de Catalunya seran els protagonistes d’aquestes jornades que combinen recreació històrica i divulgació de la història i el patrimoni de la ciutat, conjuntament amb els Amics dels Castells.

programa

Dissabte 17 de març

10.30 h Desfilada des de les Avançades fins pl. Ajuntament.


11.30 h Parlaments, revista i salves d’honor.


13.00 h Desembarcament i batalla al riu.


16.00 a 18.30 h Recreació de la vida civil i militar de l’època. Visita guiada de l’exposició de les Avançades. Tallers infantils.


16.30 a 18.30 h Sortida des de la plaça Immaculada de la visita guiada al Castell de Tenalles i St. Joan, a càrrec dels Amics dels Castells. Finalització visita a la Batalla de les Avançades.


18.45 h Batalla a les Avançades de St. Joan amb la presència d’unitats a cavall. Foc d’artilleria i pirotècnia.

Diumenge 18 de març

10.00 a 12.00 h Recreació de la vida civil i militar de l’època. Visita guiada de l’exposició de les Avançades. Tallers infantils.


12.30 h Batalla a les Avançades de St. Joan amb la presència d’unitats a cavall. Foc d’artilleria i pirotècnia.

Com arribar-hi

Avançades de Sant Joan

Embarcador del Mercat

Organitza

Col·labora