

Els amants de les tapes tenen la seua cita a l’octubre, quan té lloc a la ciutat la ruta ‘A Tortosa D Tapes’
Poma caramel·litzada amb codony, micuit i formatge de cabra, bunyols de baldana i bacallà amb puré de patata, escalivada i allioli de poma, dau de fricandó amb salsa de ceps, rotlle de focaccia amb tàrtar de salmó fumat i tomata seca… Cada any la varietat i la qualitat dels productes són les protagonistes d’aquesta ruta de petites delícies que té un èxit formidable. Totes les tapes estan elaborades amb productes de proximitat. A la iniciativa hi participen més d’una trentena de restaurants situats en les quatre zones marcades per la ruta: el Nucli Antic, el Centre, el Temple i Ferreries.


El ‘tapejador’ pot anar visitant i segellant en una butlleta les tapes que degusta per tal d’aconseguir destacats premis. La ruta, a més, també pot servir per descobrir altres espais de la ciutat i visitar nous restaurants.


Un altre aspecte característic i singular d’aquesta iniciativa és que el reconegut xef amb estrella Michelin de l’Hotel Villa Retiro, Francesc López, és la persona encarregada de la supervisió de les tapes i un dels membres del jurat que escull la tapa guanyadora del certamen, juntament amb el públic que realitza la ruta.