Entre 2 parcs naturals

Tortosa es troba situada entre el Parc Natural dels Ports i el del Delta de l’Ebre. La seua ubicació la converteix en un lloc ideal per aprofitar la visita i descobrir l’elevadíssim valor d’aquests paratges naturals.

El delta de l'Ebre


És l’hàbitat de milers i milers d’aus que es poden observar des de miradors i espais especialment indicats per a l’ocasió, amb la pràctica de l’anomenat birdwatching (observació d’ocells). Els exòtics flamencs són els protagonistes estrella que es poden contemplar sense gaire dificultat. El delta ofereix una gran quantitat de rutes per fer a peu o en bicicleta, ja que es tracta d’una zona molt plana. A més, el litoral de les Terres de l’Ebre i el delta s’han consolidat com l’espai ideal per a la realització d’activitats nàutiques, com caiac o snorkel (submarinisme). El vent que acostuma a bufar en aquestes terres resulta un aliat per a la pràctica del kitesurf (surf d’estel), per exemple.

El Parc Natural dels Ports


S’estén a l’àrea catalana del massís muntanyós dels Ports, que sobrepassa els límits de les Terres de l’Ebre i s’endinsa a les províncies de Terol i Castelló. El punt més elevat és el cim del Caro, que ascendeix a 1.441 metres sobre el nivell del mar. Aquestes serres destaquen per la riquesa de fauna i flora i, de fet, són el refugi de moltes espècies animals i vegetals. Així, per exemple, en aquest parc natural destaca la presència de la cabra hispànica i dels faigs, ja que aquí es troba la fageda més meridional d’Europa, amb la presència imponent del Faig Pare i la fageda del Retaule (al terme de la Sénia). Els amants de les curses i les excursions per la muntanya aquí trobaran el seu particular paradís, amb desenes de senders i camins que permeten gaudir de manera plena i activa de l’entorn, així com descobrir paratges amagats plens de bellesa que només es troben amb botes de muntanya i hores de coratge.

Descobreix Tortosa i el seu entorn

Tortosa en un dia

Llegir més

La Via Verda

Amb sortida des de Tortosa, recorre les Terres del'Ebre

Llegir més

Els 10 imperdibles

Els imprescindibles en la teva visita

Llegir més

El Delta de l'Ebre

Llegir més

Els parc natural dels Ports

Llegir més

Viu la ciutat i el territori

Experiències

Activitats culturals, d'aventura, en grup, per a tota la família i, sobretot, per xalar!

Llegir més

A l'aire lliure

Excursions a peu, en 4x4 o en bici

Llegir més

Al riu

Navega en el llagut o explora en piragua o caiac

Llegir més

Amb nens

Una visita inoblidable

Llegir més

Et proposem

Una escapada ideal

Un cap de setmana per descobrir Tortosa i les Terres de l'Ebre

Gastronomia

Descobreix una cuina lligada a la terra

Rutes

Recorre la ciutat i endinsa't en la seva història

×