La Via Verda

La Via Verda és una ruta turística que transcorre per l’antiga via fèrria de la Val de Zafan, que sortia de la Puebla de Híjar i arribava fins Tortosa.


Ocupant l’antic traçat ferroviari, la Via Verda aprofita els avantatges de cap desnivell significatiu, i amb el seu ferm asfaltat ofereix el màxim de facilitat i comoditat per qualsevol mitjà no motoritzat (a peu, a cavall i amb bicicleta), tot garantint l’accessibilitat universal. Un dels seus objectius és promoure una nova cultura de l’oci i de l’esport a l’aire lliure entre la societat.En el seu recorregut català s’hi poden admirar diferents i variats paisatges. El fet de vorejar el nord del parc natural del Ports per seguir el recorregut engorjat a la vall del riu Canaletes, per final obrir-se a la majestuositat de la vall de l’Ebre farà contemplar, alhora que gaudir de forma plàcida del lleure, un entorn natural extraordinari. A partir de la capital del Baix Ebre es possible continuar pel camí natural de Tortosa a Deltebre i fins la mateixa desembocadura de l’Ebre.El traçat ofereix un cúmul de variants paisatgístiques d’una bellesa irrefutable tot barrejant la tranquil·litat i el silenci amb espais meravellosos alhora que es transita per nombrosos túnels il·luminats i viaductes espectaculars.Paisatges agraris i forestals oberts d’oliveres i ametllers, camps de conreu de vinyes es van alternant amb impressionants parets de roca escarpada i valls estretes i congosts de vertigen amb boscos mediterranis fins que, un cop arribats a l’Ebre, aromàtics camps de tarongers i ufanes hortes seran els predominants. Un cop travessada Tortosa, de seguir camí del Delta, feraces hortes, boscos de ribera i arrossars s’obriran a una panoràmica totalment horitzontal.


Els amants de la natura i de les sensacions que transmet tenen en el recorregut de la Via Verda un compendi complet per al seu gaudi.


Recorre el territori

Ruta de la Via Verda

Llegir més

Rutes en bici

Llegir més

Els Ports

Llegir més

El delta de l'Ebre

Llegir més

Tortosa en un dia

Llegir més

Experiències

Al riu

A l'aire lliure

Lloguer de bicis

Amb nens

×