Tortosa en un dia

TORTOSA EN UN DIA


Tortosa, ciutat bimil·lenària, és fruit de la progressió de les cultures que hi han passat, ja que totes hi han deixat la seua empremta. Presidida pel castell de la Suda, Tortosa té un preciós nucli antic per on deixar-se perdre. Desconeguda i sorprenent, la millor forma de conèixer-la és a peu.


10.00 h. Catedral i nucli antic


Una bona forma de començar a descobrir Tortosa és passejar pel seu nucli antic: per l’acolorit i ple d’encant carrer de la Rosa, i arribar així a la plaça de la Cinta, que limita amb l’encisador portal del Romeu. Tot seguit podem fer una visita a la catedral de Santa Maria (l’accés es troba a Porta de Palau), que també compta amb l’exposició permanent, un museu per comprendre la importància històrica que ha tingut Tortosa.


12.00 h. Reials Col·legis


El conjunt dels Reials Col·legis de Tortosa es converteix en una parada obligatòria per tots els que visiten la ciutat, ja que es converteixen en una autèntica joia monumental que roman aliena al pas del temps. El seu claustre renaixentista és una petita meravella única a tot Catalunya. Al conjunt dels Reials Col·legis també es troba l’Espai Sant Domènec, exposició permanent de la ciutat i la Festa del Renaixement, a l’església de Sant Domènec, amb l’imponent armari-arxiu de la ciutat, també del segle XVI.


12.30 h. Call jueu


Al segle X la comunitat jueva de Tortosa era ja significativa. Tortosa, durant segles, va ser una de les més importants comunitats jueves catalanes, i, durant molts anys, de les més destacades de tota la Corona. Es conserva encara una part d’aquell ambient de l’aljama, amb el seu traçat urbà i entramat de carrerons estrets i blancs, que no hauria de passar desapercebut per al visitant.


13.00 h. Castell de la Suda


Per obtenir una magnífica vista de la ciutat, del massís dels Ports i de tot el territori en conjunt, una bona proposta és visitar el castell de la Suda, des d’on l’espai privilegiat regala una formidable panoràmica de l’entorn. El Castell (a una part del qual hi ha el Parador de Turisme) va ser declarat bé cultural d’interès nacional i és un potent testimoni arquitectònic de la ciutat andalusina. Compta amb l’únic cementeri àrab descobert de tot Catalunya.


14.00 h. Dinar amb productes locals


La visita a Tortosa pot resultar una bona oportunitat per gaudir de la potent gastronomia ebrenca: de l’arròs i el marisc del delta de l’Ebre, de l’horta d’interior o del vi de la DO Terra Alta. Alguns dolços típics de Tortosa de ben segur que faran les delícies dels més llépols: menjar blanc, pastissets de cabell d’àngel, taronja o xocolata, la sopa de la reina…


17.00 h. Parc modernista i riu Ebre


Passar la tarda a la vora del riu, o fins i tot navegant-hi amb el llagut Lo Sirgador, és una opció molt recomanable per al visitant que tot just descobreix Tortosa per primer cop. L’antic pont del ferrocarril, de color roig, es converteix en una via idònia per gaudir d’un passeig a peu o amb bicicletes i observar les vistes de la ciutat amb el riu a la seua falda. També es pot fer una passejada pel parc municipal, a la vora del riu, que és una mostra més del modernisme a la ciutat.


19.00 h. Centre de la ciutat i de tapes


Cap al capvespre ens podem dirigir al centre de la ciutat i contemplar els edificis modernistes o gaudir de la zona comercial situada al carrer de Sant Blai i l’avinguda de la Generalitat. Després, per acabar la nostra jornada, podem atansar-nos als petits i freqüents bars que es troben per tot el centre i nucli antic de la ciutat i gaudir d’unes tapes, d’un bon vi o una refrescant cervesa abans de marxar.


Et proposem

Completa la teva visita

Experiències

Llegir més

La cuina de les Terres de l'Ebre

Gastronomia de proximitat

Llegir més

El Mercat

Llegir més

Monuments

Què visitaràs

Llegir més

Rutes

Més per descobrir

Llegir més

Organitza't

Restaurants

Llegir més

Allotjaments

Llegir més

Lloguer de bicis i vehicles

Llegir més

Tortosa card

Llegir més
×