Baldana amb ceba i tomata


INGREDIENTS
4 baldanes
1 ceba
4 tomates madures
2 alls
oli d’oliva, sal


Elaboració

1
Fem tres talls superficials i en diagonal a les baldanes. Pelem i tallem la ceba en juliana i pelem i tallem les tomates en brunesa. A la paella fiquem oli d’oliva i quan estigui calent fiquem les baldanes. Saltegem les baldanes senceres que el que fan és donar sabor a l’oli.
2
En una paella amb oli, a foc moderat, fregim lleugeramen les baldanes per tal que aromatitzin l’oli. Les retirem i reservem.
3
Al mateix oli estovem la ceba, quan estigui ben potxada afegim la tomata i deixem coure tapat i a foc moderat.
4
Un cop la tomata sigui cuita i hagi soltat la seva aigua, rectificarem de sal, incorporarem les baldanes i ho deixarem a foc lent, tot junt, 2-3’ més.
5
Al plat fem un llit amb el sofregit i a sobre i posem les baldanes


