Fideus amb costella


Els fideus amb costella de porc també es poden elaborar substituint els fideus per arròs, en una combinació de la qual resulta un plat amb fort arrelament local com és l’arròs amb costella.
Aquesta recepta forma part del Llibre Blanc del turisme gastronòmic a Tortosa i ha estat extreta del llibre La cuina de Tortosa, de Josep Àngel Òdena ( Lleida: Editorial Ribera i Rius, 1992). Ha estat elaborada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.
INGREDIENTS
1/2 kg costella de porc tallada a daus
200 g de fideus del n°2
1 ceba
2 tomates madures
Julivert
1 dent d’all
Brins de safrà
Ametlles torrades
Pebre roig, pebre negre
Sal, oli d’oliva


elaboració

1
Salpebrem la costella, pelem i tallem ben petites lla ceba i les tomates. Salpebrem la costella, pelem i tallem ben petites la ceba i les tomates.Posem una cassola al foc amb oli i daurem la costella.
2
Un cop daurada afegim la ceba i la tomata i continuem sofregint.
3
Incorporem el pebre roig, regirem i afegim aigua just per cobrir la carn, tapem i deixem coure a foc lent durant 20-25’.
4
Mentrestant prenem un morter i fem la picada amb el julivert, l’all, el safrà i les ametlles torrades pelades. Deixatem amb una mica d’aigua i ho afegim a la cassola.
5
Un cop arrenqui el bull de nou, tirem els fideus, a mitja cocció rectifiquem de sal.
6
Deixem coure fins que els fideus estiguin al punt, han de quedar caldosos, retirem i emplatem.


