truita de borratxets


Els borratxets són les primeres faves que surten, cap al mes de febrer. Com que la baina és tendra i la fava encara és petita, es menja tot. La seva temporada, segons la sembra, és entre el mes de febrer i març.
Aquesta recepta forma part del Llibre Blanc del turisme gastronòmic a Tortosa i ha estat extreta del llibre La Cuina senzilla, Tortosa, de Clara Segarra, Magdalena Gràcia, Cinta Curto i Maribel Anguera (Ed. El Farell, 2016). Ha estat elaborada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.
ingredients
750 g borratxets
6 alls tendres
6 ous
Sal i oli


ELABORACIÓ
Vídeo amb la recepta tradicional tortosina de la truita de borratxets. Enregistrada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa, a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.
PAS A PAS

1
Pelem i tallem los alls tendres en trossos d’un centímetre + o -.
2
Retirem els dos extrems dels borratxets i els tallem en trossos de 4-5 centímetres.
3
Posem oli en una paella i posem los borratxets, tapem i anem regirant de tant en tant. A mitja cocció incorporem los alls tendres i continuem fregint.
4
Batem els ous i salem lleugerament. A continuació treiem l’excés d’oli de la paella i incorporem els ous batuts procurant que els borratxets s’integrin bé.
5
Deixem quallar la truita a foc moderat 4-5’, li donem la volta i la tenim 3-4’ mes. Un cop quallada pel dos costats la disposem a un plat i la servim.


