truita de borratxets

Els borratxets són les primeres faves que surten, cap al mes de febrer. Com que la baina és tendra i la fava encara és petita, es menja tot. La seva temporada, segons la sembra, és entre el mes de febrer i març.


Aquesta recepta forma part del Llibre Blanc del turisme gastronòmic a Tortosa i ha estat extreta del llibre La Cuina senzilla, Tortosade Clara Segarra, Magdalena Gràcia, Cinta Curto i Maribel Anguera (Ed. El Farell, 2016). Ha estat elaborada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.

ingredients

750 g borratxets


6 alls tendres


6 ous


Sal i oli

ELABORACIÓ


Vídeo amb la recepta tradicional tortosina de la truita de borratxets. Enregistrada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa, a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.


PAS A PAS

1

Pelem i tallem los alls tendres en trossos d’un centímetre + o -.

2

Retirem els dos extrems dels borratxets i els tallem en trossos de 4-5 centímetres.

3

Posem oli en una paella i posem los borratxets, tapem i anem regirant de tant en tant. A mitja cocció incorporem los alls tendres i continuem fregint.

4

Batem els ous i salem lleugerament. A continuació treiem l’excés d’oli de la paella i incorporem els ous batuts procurant que els borratxets s’integrin bé.

5

Deixem quallar la truita a foc moderat 4-5’, li donem la volta i la tenim 3-4’ mes. Un cop quallada pel dos costats la disposem a un plat i la servim.