Descripció

El Passeig de les Cultures és una instal·lació artística d’Ignasi Blanch que et convida a fer un recorregut per la història de Tortosa de la mà dels seus personatges més il·lustres. Situat al bell mig del nucli antic, l’itinerari uneix l’antic Call jueu i els Jardins del Príncep amb l’absis de la Catedral i el Castell de la Suda, tot resseguint el traçat de l’antic Passeig de Ronda de la fortificació.


Des d’aquesta localització estratègica es poden admirar les defenses del castell, a la vegada que descobrim quinze personatges que representen moments clau de la ciutat, des dels seus orígens fins al segle XX. Hi trobem personalitats com Pòrcia Eufròsine, matrona romana, i Menahem Ben Saruq, autor del primer diccionari de gramàtica hebrea. També s’hi pot veure a Cristòfor Despuig, escriptor de l’obra de referència del Renaixement a Catalunya, Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa , i al metge Jaume Ferran i Clua, descobridor la vacuna del còlera.


Combinant art i història, diàleg i descobriment, el Passeig de les Cultures és una forma tranquil·la i original de descobrir la història mil·lenària de la ciutat, mentre gaudeixes de l’aire lliure i d’unes vistes úniques de Tortosa i els seus principals monuments.


El passeig de les cultures és una actuació finançada en el marc de l'operació Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2000 anys, PO FEDER 2014/2020-EIX 6, Contribuir a la conservació del medi ambient i el patrimoni cultural i subvencionada amb el Pla de Foment Territorial del Turisme a Catalunya 2018.