Descripció

Petita i rectangular, amb tancament recte de l’absis, s'ubica a l'horta de Pimpí, documentada ja a la conquesta cristiana com horta de Pampino.

Un arc de mig punt separa la nau, amb cor i fornícules, del presbiteri, presidit per l’adoració dels Reis Mags en relleu, d’inspiració neoclàssica. La façana té porta dovellada de mig punt, fornícula i espadanyaLa tradició afirma que fou construïda per Carles III. Enderrocada el 1810, es bastí de nou el 1821 i fou restaurada el 1981. Cels Gomis i Mestre, geòleg, enginyer, folklorista, divulgador científic i escriptor anarquista, publicà una cançó d'enyorança a la terra que en fa referència en l’obra Follies particulars de Fraga, Mequinensa i de Tortosa:

“Adéu, masos de Bítem

i també los de Tivenys;

adéu les xiques de l'horta

de la Capella dels Reis.”

La devoció als Reis denuncia i prova l'existència de via de peregrinació a Sant Jaume de Galícia i Tortosa, efectivament, és l'entrada i sortida al Camí de Sant Jaume de l'Ebre. El dia de l'Epifania és tradició que els Reis d'Orient, que han participat en la Cavalcada de Tortosa, hi assisteixin a missa a les 12h, acompanyats de les autoritats de la ciutat.