PASTISSETS DE TORTOSA

Els pastissets són un dels principals llegats del passat àrab de la ciutat. Amb forma de mitja lluna i farcits de cabell d’àngel, aquest dolç artesanal s’ha convertit en un dels productes més representatius del territori i d’obligat tast quan es visita la ciutat. Documentats ja al segle VIII i presents als receptaris catalans medievals, antigament es preparaven per festivitats importants i per honrar la visita de familiars o amics. Avui en dia, però, es consumeixen durant tot l’any i han anat sorgint noves varietats. A les pastisseries i forns de Tortosa es poden trobar els pastissets farcits tradicionals, però també pastissets de xocolata, brossat, taronja, entre d’altres ingredients. Tot un plaer tastar-los.

INGREDIENTS



  • 1 tassa de mistela

  • 1 tassa d’anís

  • 100 gr de sucre

  • 30 cl d’oli d’oliva

  • Farina, la que entre

  • Cabell d’àngel (o xocolata, brossat,…)


ELABORACIÓ



  1. Mesclar bé la mistela, l’anís, el sucre i l’oli i la farina.

  2. Fer boletes d’uns 50 gr i aplanar-les fent una circumferència.

  3. Farcir de cabell d’àngel o del que vulgueu i tancar segellant les cantonades.

  4. Enfornar a 190ºC durant 15 minuts.

  5. Quan es refredin, ensucrar. 


×