Descripció

Volta familiar fins l'Assut i les Planetes de Tivenys i Bitem amb BTT
Ruta familiar recomadada per a famílies amb nens majors de 12 anys. Anirem per algun tram de carretera, entre camps de tarongers i oliveres. Precaució quan circulem a la vora del canal de l'Esquerra. Són uns 35 kms de recorregut amb punt d'inici i final a l'Antic Escorxador de Tortosa.

 Sortim de Tortosa en direcció a Bitem. Al km 3,5 girem a l'esquerra i seguirem per la vora del canal de l'Esquerra. Un tros més endavant, girem a l'esquerra per apropar-nos al riu. Tornem al canal i seguim a l'esquerra durant 1 km, on girarem a la dreta per sorti a la carretera que ens porta a Tivenys. Seguirem per aquesta carretera fins Tivenys on anirem a buscar el passeig del riu que ens portarà fins l'Assut. Allí és on neixen el canal de la dreta i l'esquerra de l'Ebre que s'usen per regar els arrossars del Delta de l'Ebre.

 Tornem endarrera i seguim recte en busca de la carretera que puja al Coll de Som.
En aquest punt girem a la dreta i tornem cap a Tivenys. Passat el poble, després de creuar un pont, girarem a l'esquerra per una pista que s'enfila cap a la muntanya. El primer tros és més empinat, però després es va suavitzant. Anirem pujant entre camps d'oliveres fins que girem a la dreta i anem baixant. Quan ja planeja, girem a l'esquerra i seguim pel camí que va per la base de la muntanya fins arribar al canal. Sortim a la carretera i girem a l'esquerra per tornar cap a Tortosa.