VIU L'ESTIU AMB TORTOSA TURISME

Des de Tortosa Turisme hem preparat un seguit de propostes per descobrir la història mil·lenària de Tortosa de la mà dels seus protagonistes i aproximar-nos al seu ric passat d’una manera lúdica i entretinguda. Us proposem descobrir les cultures que hi han deixat la seva petjada, els misteris del Renaixement, les seves imponents muralles o l’escorxador modernista.


Totes les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia via entrades.tortosaturisme.cat.

El joc de les cultures

Una activitat familiar de descoberta en què heu de trobar els diferents personatges a través de les pistes que us facilitem. Si les troveu totes tindreu complet el Passaport de les Cultures. L’activitat té una durada d’entre 45 minuts i una hora i té lloc al passeig de Ronda, al peu de les muralles del Castell de la Suda.


Dates: dimecres, dijous i divendres d’agost.

Hora: 18.00 h.

Punt de trobada: Jardins del Príncep

Gratuït: reservar entrades

Visita a l'antic escorxador

L’antic escorxador de Tortosa és una obra modernista de Pau Monguió, destacat arquitecte que deixà la seva empremta principalment a cavall entre Tortosa i Terol, que actualment acull l’oficina de Turisme i el Museu de Tortosa. Descobreix de la mà del nostre equip un edifici que combina magistralment les necessitats pràctiques per a que estava destinat amb la bellesa dels cànons modernistes i al combinació del maó i la ceràmica de regust mossàrab,


Dates: dimecres, dijous i divendres d’agost.

Hora: 10 i 17 h.

Punt de trobada: Oficina Municipal de Turisme

Gratuït: reservar entrades

Visita al fortí del Bonet i Avançades amb els Miquelets

Visites teatralitzades a càrrec dels Miquelets de Catalunya en les quals mostraran els usos i tècniques militars de l’època de la Guerra de Successió en el millors dels escenaris, el fortí del Bonete i les Avançades de Sant Joan, ambdós part del conjunt fortificat d’època moderna i testimonis de pedra dels setges que la ciutat patí en el passat. El Bonet és un petit fortí que cobria els flancs del Castell de la Suda i Avançades de Sant Joan per una banda, i el baluard de la Victòria, per l’altra, el qual, edificat a mitjans del segle XVII, que s’obrirà al públic per aquesta ocasió.


Dates: 26 d’agost, 12 i 26 de setembre.

Hora: 10 h.

Punt de trobada: Fortí del Bonet

Gratuït: reservar entrades

Trobades i topades

Durant segles a Tortosa musulmans, jueus i cristians hi visqueren en una coexistència marcada sovint per la distancia i la incomprensió on cadascú vivia segons les seves costums, lleis i tradicions, però també amb etapes més pròsperes de convivència i intercanvi. En aquest cas el papa Adrià VI, anterior bisbe de Tortosa, està a la ciutat a la recreca de la relíquia més preuada de la cristianda, el Sant Grial.


Dates: 12 i 26 de setembre.

Hora: 11 i 12 h.

Lloc: Reials Col·legis

Gratuït: reservar entrades

×