Descripció

El seu nom prové del reforç avançat al castell principal de la Suda, dit també de Sant Joan, que funcionen com a una continuació del mateix. El formen diversos recintes defensius enllaçats entre si i construïts durant els segles XVII i XVIII.

El primer recinte, tocant a la fortalesa, presenta els murs més antics al sud, on engloba el portal medieval de la Bassa i l’espai que ocupen els vials d’accés entre el barri de Remolins i el Rastre i el talús per vianants.

El segon recinte o primera avançada, des del glacis fins als seus dos baluards al nord i al sud flanquejat per barbacanes. Al costat nord, observarem la connexió de la muralla del segle XIV amb el seu pas de ronda que descendeix fins a la torre Grossa o del Cèlio.

El tercer recinte o segona avançada el formen una plaça d’armes central amb barbacanes als seus flancs que dominen visualment els barrancs del Rastre i del Cèlio.

Patis d’armes, baluards o bastions, fossats, contramuralles, hornabecs, polvorí, troneres, camins coberts, murs atalussats, revellí o fortí aïllat ens parlen de la funcionalitat i del paper estratègic que ha tingut l’emplaçament i el caràcter de plaça forta de Tortosa.