Descripció

Els Jardins del Príncep són un espai verd i un museu d’obres a l’aire lliure de l’escultor contemporani Santiago de Santiago. Ocupen l’espai dels jardins d’uns antics banys de principis del segle XIX. L’any 1883, Porcar i Tió efectuà obres d’ampliació i millora del balneari original després d’analitzar les seues aigües i trobar-hi excel·lents propietats medicinals. Situats al vessant nord-est del castell de la Suda, al peu de les avançades, la muralla del segle XIV limita per l’est.

Entre el 1942 i el 1970 el recinte és ocupat per religioses salesianes, fins que aquell mateix any l’adquirí l’Ajuntament. Fou el 1989 que s’acordà la rehabilitació de l’espai que havia quedat en desús per crear un museu d’escultures a l’aire lliure a proposta de la Fundació José Celma Prieto. Finalment el 1991 foren inaugurats per Felip de Borbó, en recordança del qual són coneguts.

La col·lecció escultòrica la componen vint-i-tres grups escultòrics que, amb llenguatge academicista, tracten el tema de “L’home, la seva motivació i el seu destí”. L’obra plasma diferents moments històrics de la humanitat, de l’home primitiu, de les seues conquestes, del rebel castigat pels déus, de la tragèdia d’Hiroshima o de la conquesta de l’espai. El motiu central el constitueix un monòlit de cossos humans que titula La lluita de la humanitat.

Tarifes:

General: 3€.

Reduit: 2€.
Majors de 65 anys*, famílies nombroses o monoparentals*, discapacitats*, estudiants*, titulars targeta Sefarad Card*, titulars targeta Privilegium, emesa a Morella o Alcañíz*.
Grups entre 15 i 49 persones (per persona).

Reduit: 1€.
Grups de 50 persones o més (per persona).

Gratuïtats:
Titulars Tortosa Card*, Guies Turístics*, Professors*, Membres ICOM*, Menors de 14 anys*, membres del Club Super 3*.
Ultim diumenge de mes: Gratuït.

*Caldrà acreditar-se amb la documentació corresponent.