BUNYOLS D'ABADEJO

Els bunyols d’abadejo o de bacallà són un plat molt típic de la cuina popular i casolana de les Terres de l’Ebre. L’abadejo és un dels productes més característics de Tortosa, present a la majoria de cartes de bars i restaurants. A més a més, al Mercat Municipal el podem trobar cuinat de diverses maneres i llest per emportar i tastar.

INGREDIENTS



  • 600 gr de patata

  • 400 gr d’abadejo

  • 1 ou

  • 3 dents d’all

  • Julivert

  • Farina de blat


ELABORACIÓ



  1. Pelem la patata i la deixem bullir 6 minuts.

  2. Afegim l’abadejo dessalat a l’olla i ho deixem bullir tot junt 8 minuts més.

  3. Ho retirem del foc, ho colem i xafem l’abadejo amb la patata i ho mesclem amb l’ou, l’all trinxat i el julivert.

  4. Pastem la mescla i fem boletes amb l’ajuda de dues culleres. Després, les passem per la farina.

  5. Finalment, fregim els bunyols amb oli d’oliva.


×