Menjar Blanc

El menjar blanc són unes postres que compartim amb altres ciutats catalanes com Reus. Tanmateix, la singularitat a Tortosa és que es fa amb farina d’arròs. És un plat relacionat amb la festivitat de la Candelera el 2 de febrer, a Tortosa.


Aquesta recepta fora part del Llibre Blanc del turisme gastronòmic a Tortosa i ha estat facilitada per Marc Duran del restaurant La Torreta de Remolins. Ha estat elaborada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.

INGREDIENTS

500 ml llet


40 g farina d’arròs


75 g sucre


Canyella en rama i en pols


1 llimona

ELABORACIÓ

Vídeo amb la recepta tradicional tortosina del menjar blanc. Enregistrada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa, a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.

pas a pas

1

Primerament cal infusionar 400 ml de llet amb la canyella en rama  i la pell de la llima.

2

Ho farem ficant la llet amb la canyella i la pell de llima a foc suau durant vint minuts

3

Paral·lelament ajuntem la farina amb el sucre i ho barregem amb la llet que no hem ficat a infusionar i que està freda. Es remana procurant que no quedi cap grumoll.

4

Retirem la canyella en rama i la pell de llima de la llet infusionada i afegim la barreja de la farina i el sucre poc a poc sense deixar de remenar.

5

Remenem a foc baix fins que la llet comença a densificar-se. Un cop pren la textura desitjada s’emplata i es deixa refredar.

6

Finalment espolvoragem la canyella en pols per sobre i es serveix.