Menjar Blanc


El menjar blanc són unes postres que compartim amb altres ciutats catalanes com Reus. Tanmateix, la singularitat a Tortosa és que es fa amb farina d’arròs. És un plat relacionat amb la festivitat de la Candelera el 2 de febrer, a Tortosa.
Aquesta recepta fora part del Llibre Blanc del turisme gastronòmic a Tortosa i ha estat facilitada per Marc Duran del restaurant La Torreta de Remolins. Ha estat elaborada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.
INGREDIENTS
500 ml llet
40 g farina d’arròs
75 g sucre
Canyella en rama i en pols
1 llimona


ELABORACIÓ
Vídeo amb la recepta tradicional tortosina del menjar blanc. Enregistrada a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa de Tortosa, a càrrec de la cuinera Margaret Nofre.
pas a pas

1
Primerament cal infusionar 400 ml de llet amb la canyella en rama i la pell de la llima.
2
Ho farem ficant la llet amb la canyella i la pell de llima a foc suau durant vint minuts

3
Paral·lelament ajuntem la farina amb el sucre i ho barregem amb la llet que no hem ficat a infusionar i que està freda. Es remana procurant que no quedi cap grumoll.
4
Retirem la canyella en rama i la pell de llima de la llet infusionada i afegim la barreja de la farina i el sucre poc a poc sense deixar de remenar.
5
Remenem a foc baix fins que la llet comença a densificar-se. Un cop pren la textura desitjada s’emplata i es deixa refredar.
6
Finalment espolvoragem la canyella en pols per sobre i es serveix.


