Cultiva l'art de viure

Deixa't endur i viu sense pressa

Història, natura i bon viure


És possible imaginar una ciutat amb tots els serveis i la calma d’un petit municipi a la riba de l’Ebre? És possible escollir una vida dinàmica, cultural i amb nombroses celebracions però alhora poder endinsar-se en paratges naturals plens de pau? És possible visitar un dels conjunts monumentals més destacats de Catalunya i, alhora, sentir-se allunyat de la civilització?  Sí, és possible: això és Tortosa.



La visita a Tortosa permet apropar-se als parcs naturals del Delta de l’Ebre i dels Ports. És una ciutat entre mar i muntanya. Tortosa aglutina la vida econòmica, social i cultural més important de la vall inferior de l’Ebre, i és el seu centre comercial i de serveis més destacat. Però, simultàniament, és una ciutat que es caracteritza pel saber fer dels seus habitants: per la calma, per la gastronomia, per poder gaudir d’una estada amb tots els plaers garantits.



La ciutat és la capital d’una terra de marcat caràcter i identitat, que es reflecteix en el llegat de més de 2.000 anys d’història, en les seues festes, en la seua gastronomia i en les seues arrelades tradicions. Els tortosins són amants de la bona gastronomia. La cuina autòctona combina els productes de l’horta amb els del delta, i els de la muntanya amb els del mar. La riquesa gastronòmica plena de contrastos es converteix en un complement perfecte per gaudir de l’experiència de descobrir Tortosa. Per la seua proximitat als tresors gastronòmics de punta a punta de les Terres d’Ebre, Tortosa disposa dels productes més variats i selectes del territori: arròs, verdures, hortalisses, bolets, cítrics, fruita dolça, musclos, llagostins, galeres, anguiles, botifarres, baldanes, corder…



Especialment al Mercat Municipal, ple de vida als matins, es poden trobar alguns productes estrella de la ciutat, com són l’abadejo (o bacallà), els pastissets i les baldanes d’arròs. Al llarg de l’any, a la ciutat se celebren esdeveniments gastronòmics com les Jornades de l’Abadejo al març, les Jornades de Cuina Cajun, coincidint amb la Mostra de Jazz al juliol, o una ruta de tapes a la tardor. També als pobles de Tortosa es gaudeix de la Fira de l’Oli de Jesús, de la Clementina a Bítem o del Rovelló als Reguers, entre d’altres.



Tortosa és una ciutat que s’ha de conèixer recorrent els seus carrerons i palaus carregats de passat, passejant pels racons plens d’història, contemplant la vida que hi ha en cada terrassa, en cada plaça; una ciutat de passat i futur per gaudir de totes les possibilitats que t’ofereix, com fruir d’un bon dinar amb vistes al riu i la Catedral, perdre’s pels carrerons del seu nucli antic o prendre un vi durant una posta de sol a bord del llagut de la ciutat, enmig del riu. A Tortosa practicaràs l’art de viure.


Et recomanem

Tortosa en un dia

Llegir més

La cuina de les Terres de l'Ebre

Llegir més

El Mercat

Llegir més

La Via Verda

Llegir més

Ciutat d'art

Llegir més

Et proposem

Experiències completes

Combina la gastronomia i les activitats al voltant de la ciutat i la natura

Navegacions

Recorre l'Ebre amb Lo Sirgador, encisa't amb les postes de sol, tasta els vins de la Terra o evocadores concerts a bord.

Experiències gastronòmiques

Per als paladars més exigents

×