GR-99 Camí natural de l’Ebre

El GR-99 o camí natural de l’Ebre transcorre, al llarg de més de mil quilòmetres de la mà del riu més cabalós i de més extensa conca de la península, seguint camins històrics. Des de Fontibre, a Cantàbria, on neix l’Ebre fins a Riumar i el Garxal, a l’extrem del delta, a Tarragona; travessa terres de Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya.


El seu recorregut és un cúmul d’història, art, cultura i natura. A les nostres terres també se l’anomena Camí de Sirga, ja que era el camí que els sirgadors remuntaven quan estiraven els llaguts riu amunt.


Tortosa, capital del tram català de l’Ebre, constitueix un final i un inici de les darreres etapes del camí, tant si l’experiència es realitza a peu o amb BTT.

Via Verda de la Val de Safan i Camí Natural de l'Ebre fins Riumar


Descarrega't la ruta
Si ens apropem a la nostra ciutat seguint la direcció natural del corrent fluvial, des de més amunt de la població de Xerta el camí va inseparablement unit a la Via Verda del Baix Ebre. El recorregut discorre pel marge dret del riu, entre tarongerars i hortes ufanoses un cop hem abandonat la gran Assut de Xerta-Tivenys, origen i naixement dels dos canals que permetran regar milers d’hectàrees mitjançant una complexa xarxa de sèquies fins la mateixa desembocadura.


Travessat Aldover, a les envistes ja de la nostra ciutat, deixant les torres d’en Corder i del Prior, arribarem a l’EMD de Jesús i a Roquetes per a entrar a Tortosa per l’antic pont ferroviari de reminiscències Eiffelianes, avui anomenat popularment el Pont Roig.


Des del mateix pont podrem observar la fisonomia inconfusible de la façana fluvial de Tortosa: la ciutat històrica a la nostra dreta amb el voluminós mercat municipal, el castell sobre la dominant atalaia, el retall del pont de l’Estat i, a l’esquerra, l’esvelta torre de l’església del Roser. Tanmateix podrem copsar la importància de la ciutat com a port fluvial i les activitats que, al seu entorn, es realitzaven quan el riu era un trànsit continu, amunt i avall, de persones i mercaderies amb embarcacions de poc calat.


Travessat el pont localitzarem el Parc Teodor González, oasi de tranquil·litat i on es situa la llotja medieval. Aquest serà el lloc de continuació de la ruta, la qual després de passar per sota del pont del Bimil·lenari, el GR-99 pren el Camí del Mig, via tradicional de Tortosa a Amposta.

RUTES EN BICI PER LA GR-99

CAMÍ NATURAL DE L’EBRE

Volta de 95 km que enllaça Tortosa amb la desembocadura de l'Ebre vorejant el riu

RODANT CAP AL DELTA

Itinerari rodador que permet endinsar-nos pel Parc Natural Del Delta de l'Ebre

Cap al mar i la serra

Volta circular per carretera de més de 100 km que uneix el riu amb la muntanya

MÉS RUTES EN QUE L'EBRE ÉS EL PROTAGONISTA

VOLTA A SOM PER BENIFALLET

Ruta ràpida, de 2 hores, molt popular entre els ciclistes de la zona

VORA EBRE FINS ASCÓ

140 km que ressegueixen la riba de l'Ebre fins arribar a Ascó

VOLTA A SOM PER PINELL DE BRAI

Sortint de Tortosa fins a la Terra Alta, sense deixar l'Ebre de banda

US PROPOSEM

Lo Sirgador

Una altra manera de conéixer l'Ebre, l'ànima de la ciutat

Llegir més

GRANS RUTES PER CARRETERA

Quilòmetres i quilòmetres per fer sobre dues rodes

Llegir més

CICLOTURISME EN FAMÍLIA

Per compartir moments inoblidables

Llegir més

RUTES BTT

Oferta completa d'itineraris per a bicicleta de muntanya

Llegir més
×