LA LLUM DE L'EBRE

Mapping permanent a la façana de la Catedral
Actuació realitzada en el marc del Programa Operatiu FEDER 2014/2020-EIX 6, «Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2000 anys»

El Mapping audiovisual «La llum de l’Ebre»  s’ha ideat com el punt culminant de tot el Programa Operatiu FEDER “Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2000 anys”. El Mapping és l’encarregat de connectar els dos elements més importants de la ciutat: el riu i el seu front fluvial; la ciutat i el seu cor natural. Tortosa ha vist passar molts pobles i cultures pels seus carrers i l’Ebre ha estat testimoni de tots els canvis i transformacions que s’hi han succeït.
Agafant aquesta idea, “La llum de l’Ebre” serà una projecció audiovisual a gran escala que explicarà l’evolució de la ciutat i dels seus habitants durant els seus 2.000 anys d’existència. Utilitzant la façana barroca de la catedral com a llenç, el mapping tindrà una durada aproximada de 10 minuts i combinarà colors, llum, música i efectes sonors per oferir al públic un espectacle captivant, punter i únic al territori. D’aquesta manera, la tecnologia esdevé el punt d’unió entre patrimoni arquitectònic i naturalesa i es pot convertir en un reclam engrescador per a la destinació.


El pressupost total de l’actuació ascendeix a un total 355.776,30€, IVA inclòs. D’aquesta import, la Unió Europea hi participa aportant 147.015,00€ mitjançant el PO FEDER 2014/2020 EIX 6. L’aportació municipal és de 208.761,30€, que representa el 58,7% del total de l’actuació.

Per saber-ne més

La Catedral de Tortosa

Una joia del gòtic català

Tortosa Cota_0

Els vestigis del passat

×