Descripció

Es localitza en el centre del despoblat medieval del mateix nom, al costat a les runes de l’església gòtica, a uns 12 km al nord-est de Tortosa. L’origen de la Fullola, amb un terme enorme, sol atribuir-se a temps anteriors a l’Edat Mitjana, si bé, a començaments del segle XIII, estava sota domini feudal dels Montcada tortosins. El lloc rebé una primera Carta de Poblament el 30 d’agost de 1208 a favor de Pere Nebot i, en no prosperar, fou donat a Arnau de Figuerola el 24 d’abril del 1216. En temps de Jaume I passà a domini reial i després fou de l’Orde del Temple. Al remat, esdevingué carrer de Tortosa i, l’any 1342, la Ciutat féu encastar el seu escut sobre la portada de l’església.

Segles més tard el municipi perellonenc i el tortosí s’enfrontaren en un inacabable plet per la seva possessió, que aconseguí guanyar Tortosa i, finalment, en sessió municipal del 19 de gener de 1863 el lloc es donà per abandonat.

La torre, bastida al segle XIII amb filades de pedra sense treballar, és cilíndrica i esvelta, té uns 16 metres d’alçada i permetia un control excel·lent sobre el mar de Tortosa.