Descripció

Volta pels Reguers, Toscar, Alfara de Carles i Via Verda (per evitar c-12)
Volta circular amb bici de carretera que ens endinsa a una de les valls dels Ports i tornem per la Via Verda. Recomanem una bicicleta gravel ja que alguns camins són de graveta. Són 50 kms de recorregut amb punt d'inici i final a l'Antic Escorxador de Tortosa

Sortim de Tortosa creuant el Pont de l'Estat i ens dirigim cap a Roquetes. Creuem per dins i marxarem cap als Reguers. La carretera va pujant poc a poc, però es van sumant metres.
Passem els Reguers i seguim en direcció Alfara de Carles i 2 km abans d'arribar al poble, trobarem un indicador de Toscar i girem a l'esquerra per dirigir-nos a aquest indret.
La pujada té algunes rampes més dures, però la resta és suau. Al final del camí asfaltat trobem les fonts del Toscar i l'ermita de Santa Magdalena. És un lloc molt fresc on ens podem recuperar una mica abans de la baixada.

Tornem fins al cruce i ens dirigim per l'esquerra en busca d'Alfara de Carles. Arribats al poble, girarem pel carrer de la dreta que baixa cap avall en busca de l'antic Camí d'Aldover. És un camí asfaltat estret que ens portarà fins al canal sec.

Al canal girarem a l'esquerra i creuem el pont llarg. Després del pont a uns 50 metres, girem a la dreta i baixem fins arribar a la Via Verda. La baixada és poc pronunciada i en arribar al carril bici, girem a la dreta seguint en direcció a Aldover, EMD de Jesús i Roquetes. Hem anat per la Via Verda, però tindriem l'opció d'anar per la C-12 fins Tortosa.
Un cop a Roquetes seguirem pel Carrer Major fins Tortosa, on creuarem pel Pont de l'Estat per tornar al lloc de partida.