Descripció

Volta circular amb bici de carretera que recorre gran part de la Terra Alta i Ribera d'Ebre sortint des de Tortosa.
Són uns 143 kms amb uns 2100 metres de desnivell amb punt de inici i final a l'Antic Escorxador de Tortosa. Petits ports de muntanya, trossos aigua amunt o trams de puja baixa, seran els companys en aquest itinenari.
Sortim de Tortosa passant pel Pont de l'Estat i ens dirigim fins 4 Camins, on agafarem la carretera C-12 en direcció Jesús. Seguim durant uns 25 kms passant per l'EMD de Jesús, Aldover i Xerta. Aquesta primera part té algunes pujades curtes que trenquen el ritme. Després de passar l'Assut de Xerta, ens dirigim a Prat de Comte i Horta de Sant Joan. Aquest tram són uns 22 kms de pujada amb uns 450 metres de desnivell.
Un cop a Bot, després de la baixada, seguim cap a Gandesa pujant suaument.


Des de Gandesa ens dirigim cap a Villalba dels Arcs i La Fatarella en una carretera que va fent pujades i baixades suaus. Sense entrar a La Fatarella començarem a baixar en direcció a Mora d'Ebre durant uns 20 kms. Sense passar el riu, girarem en direcció Benissanet i Miravet. Al arribar a Miravet començarem a pujar cap a Pinell de Brai per baixar després cap a la C-12.


Anirem a l'esquerra i després del  Pont del Passador, entrarem a la dreta cap a Benifallet. Ens dirigim cap al Coll de Som, pujada d'uns 4km i uns 150 metres de desnivell. Des de dalt tenim unes boniques vistes de la vall de l'Ebre. Després de la baixada seguim per la carretera en direcció Tortosa passant per Tivenys i Bitem. Aquest tram és pla durant els 14 kms que ens queden fins Tortosa.