Descripció

Ruta dura físicament amb molts metres de desnivell. Ulldecona, La Sènia, Fredes i Mas de Barberans. Té 140 km de distància i el punt d'inici i final és l'Antic Escorxador de Tortosa.

Sortim de Tortosa pel pont del Mil·lenari anant en direcció Vinallop i Santa Bàrbara. Passat Santa Bàrbara seguim cap a Ulldecona. Aquesta part és pràcticament plana. A Ulldecona ens dirigirem cap a la Serra de Godall per la carretera de les Bruixes (d'uns 3km i 150 metres de desnivell) fins el poble de Godall i la Galera.Girem a l'esquerra i a partir d'aquest moment la carretera serà costa amunt durant uns 40 kms i 1150 metres de desnivell positiu. Fins la Sènia estarem rodejats de camps d'oliveres. Passem per la Sènia, el pantà d'Ulldecona fins arribar a Fredes, lloc on podem parar a recuperar forces. Fredes és un lloc on sol fer fred i no estaria de més de dur un paravent.

De Fredes ens dirigim cap al Boixar per una carretera amb petites pujades i d'abans d'arribar al Boixar, girarem a l'esquerra per baixar cap al Ballestar. Ja haurem superat la part dura del dia ja que a partir d'aquest moment serà pràcticament tot baixada. Passem pel Ballestar, pantà d'Ulldecona i La Sènia.

Arribats a aquest poble, girarem a l'esquerra per anar cap al Mas de Barberans. A partir d'aquí, la carretera va baixant suaument fins la Raval de Crist, creuarem pel Pont del Mil·lenari i entrarem cap a Tortosa.