Descripció

Ruta circular amb bici de carretera que ens portarà per les 4 comarques de les Terres de l'Ebre. La primera part de la ruta té algunes pujades i baixades, però els kms finals són plans. Són uns 190 kms amb punt d'inici i final a l'Antic Escorxador de Tortosa.  Per primavera trobem les flors de fruiters, camps d'arròs inundats, vinya, oliveres...

Comencem aquesta ruta creuant el Pont de l'Estat per anar a buscar la C-12 en direcció Xerta. Passat Xerta i l'Assut ens enfilarem en direcció a Prat de Comte i abans d'arribar girem a la dreta per anar cap a Pinell de Brai. Agafem la carretera que porta a Miravet i Benissanet després de creuar Pinell de Brai.

Arribats a Mora d'Ebre, creuarem el pont sobre el riu Ebre i seguim la N-420 en direcció a Falset. En uns 2 kms, girem a la dreta per anar a Darmós i la Serra d'Almos on estarem rodejats de fruiters durant bastant kms. Seguirem fins Tivissa on agafem la C-44 a la dreta fins arribar a la C-12. En aquest punt anem en direcció Rasquera per la vora del riu.

Arribats a Rasquera, continuarem per la carretera que va al Perelló. Aquest tram es puja-baixa fins que la part final baixa més continuat. Girem a la dreta per creuar per dins El Perelló i anar en direcció Perelló-platges (per evitar la N-340). Arribats a la platja de l'Àliga després de creuar el túnel, girem a la dreta en direcció a l'Ampolla, per la vora de la mar. Després de passar les diferents urbanitzacions, arribem a l'Ampolla i anirem per la zona del port fins arribar a la platja de l'Arenal. Entraren al Delta de l'Ebre en direcció a Deltebre entre camps d'arròs. Arribats a Deltebre, creuarem pel pont del Passador per passar a l'altre costat de riu.

Passem per Sant Jaume d'Enveja i seguirem en busca de l'Urbanització d'Eucaliptus. Uns 200 metres abans d'arribar a l'urbanització, anem en direcció a la llacuna de la Tancada, on solen haver flamencs. Seguirem en direcció al Poblenou del Delta i Sant Carles de la Ràpita per la carretera de la marítima. Arribats a Sant Carles de Ràpita, girem a la dreta en direcció a Amposta pel canal de Navegació. Un cop a Amposta, girem a l'esquerra per entrar a dins Amposta i anar per la carretera de la Carrova fins Vinallop i Tortosa. Creuem pel Pont del Mil·lenari i tornem al lloc de partida.