Descripció

Volta circular als Ports amb un recorregut de més de 170 km i 2800 metres de desnivell positiu. El punt d'inici i final és l'Antic Escorxador de Tortosa. Una volta dura que ens porta pels dos costats del Massís dels Ports amb paisatges i vistes espectaculars.

Sortim de Tortosa en direcció al pont del Mil·lenari i creuem per seguir recte en direcció la Raval de Crist. Agafem la carretera en dircció al Mas de Barberans i La Sènia. D'aquí cap al Pantà d'Ulldecona i Fredes. Aquesta primers 60 kms són costa amunt.

De Fredes anem cap al Boixar i Castell de Cabres amb una carretera que va fent petites pujades i baixades durant 30 kms fins arribar al punt més alt de la ruta. Girarem a la dreta per anar a Herbes, Peñarroya de Tastavins , Fuentespalda i Valderrobles. Aquests 40 kms són la majoria costa avall, amb alguna pujadeta.


De Valderrobles agafem la carretera en direcció Arnes, Horta de Sant Joan, Prat de Comte i Xerta. Aquest tros és bastant rodador, amb una pujada d'un km passat Horta de Sant Joan i el tros últim amb baixada. Seguirem la C-12 en direcció a Tortosa, passant per Aldover i l'EMD de Jesús.