Descripció

Volta per Prat de Comte, Bot, Gandesa i Benifallet

Volta típica que es pot fer en 4 hores i que solen fer molts ciclistes de la zona els caps de setmana. Té 87 kms de distància i el punt d'inici i final és l'Antic Escorxador de Tortosa

Sortim de Tortosa passant pel Pont de l'Estat i ens dirigim fins 4 Camins, on agafarem la carretera C-12 en direcció Jesús. Seguim durant uns 25 kms passant per l'EMD de Jesús, Aldover i Xerta. Aquesta primera part té algunes pujades curtes que trenquen el ritme. Després de passar l'Assut de Xerta, ens dirigim a Prat de Comte i la serra de Bot. Aquest tram són uns 16 kms de pujada amb uns 450 metres de desnivell. El tram de pujada entre Prat de Comte i Bot es coneix com la Carretera dels Espills, ja que a algunes corbes trobem un espill al ser molt tancades.Un cop a Bot, després de la baixada, girem a la dreta i marxem cap a Gandesa pujant suaument. Agafem la carretera que ens porta cap a Pinell de Brai que va fent baixada fins al riu Ebre. Girem a l'esquerra en busca de Benifallet passant el pont del Llaguter sobre el riu. 

Passem per Benifallet i ens dirigim cap al Coll de Som, pujada d'uns 4 kms i uns 150 metres de desnivell. Des de dalt tenim unes boniques vistes de la vall de l'Ebre. Després de la baixada ens dirigim per la carretera en direcció Tortosa passant per Tivenys i Bitem. Aquest tram és pla durant els 14 kms que ens queden fins Tortosa.