Descripció

Sortim de l’Antic Escorxador de Tortosa, actual Oficina de Turisme, per la rambla de Felip Pedrell i girem a l'esquerra. Anem en direcció al pont de l'Estat. Abans d’arribar-hi, girem a l'esquerra i seguim en direcció al carrer de Montcada i carrer de la Providència. Allí continuem el camí del barranc del Rastre, que ràpidament s'enfila cap amunt. Arribem a una rotonda i girem a l'esquerra, on hi ha el Xalet d'Arasa.

Allí comença una pujada suau, però continuada, passant per l'ermita de Montserrat, la Potra de Pino i el Club de Tenis de Tortosa, on comença una pujada una mica més dura fins a l'ermita de Mig Camí. Després d'unes pujades, passem per la Mina del Ciment i de seguida ja arribem a l'ermita del Coll de l’Alba, des d'on hi ha vistes de la vall de l'Ebre i del delta de l'Ebre.

Des del coll de l’Alba seguim cap als ventiladors del Parc Eòlic, Alentar i ventiladors del Povet de l’Amorós. Un cop als ventiladors, baixem a la Torre de Fullola i tornem pel barranc de Fullola, camí del Ranxero, pugem per darrere del coll de l’Alba i baixem a Tortosa per Torre de Gassia.Distància: 45 km aproximadament

Punt d’inici i d’arribada: Antic Escorxador de Tortosa