Descripció

Ruta circular amb bicicleta de carretera per 3 Ports de muntanya amb 200 km i 4300 metres de desnivell. Ruta molt dura físicament que posarà a prova la nostra forma física. Pujades als ports de Bel, Fredes i Caro.

Sortim de Tortosa pel Pont del Mil·lenari i anirem en busca de Vinallop per la C-12. A la rotonda de Vinallop, girem a l'esquerra per entrar al poble i anar en direcció Santa Bàrbara.
Passat Santa Bàrbara agafem la carretera en direcció La Galera i La Sènia, fins arribar a aquest últim poble. Des de la Sènia ens desplacem cap a Rosell on agafem la pujada al Port de Bel, primer port del dia. La pendent és continua, però és suau.Arribem fins al poble i tornem a baixar cap al Rossell i La Sènia. Un cop a la Sènia seguim fins el carrer principal que la creua per dirigir-nos a la carretera que puja a la Pobla de Benifassà i Fredes. La primera part és planera, però quan passem el camping del Molí del Abad ja trobem les primeres rampes dures fins al Embassament d'Ulldecona. Passat l'embassament planeja durant uns 2 kms, però després ja no para d'anar pujant fins al port de Fredes durant 14 kms. Hem culminat el segon port del dia.

Un cop al port de Fredes, girem a l'esquerra per anar en direcció al Boixar. Abans d'entrar al poble, baixarem cap a l'esquerra en busca del Ballestar i tornar a la carretera per on hem pujat. Baixarem en direcció al Pantà d'Ulldecona fins la Sènia. Després de creuar el poble, girem a l'esquerra per anar en direcció a Mas de Barberans, amb algun tros de puja-baixa i que a partir del Mas de Barberans, va baixant fins la Raval de Crist.


De la Raval de Crist ens dirigim cap a Roquetes i després cap als Reguers. 4 kms després de sortir de Roquetes, trobarem el desviament per pujar al cim de Caro i girem a l'esquerra.
Aquesta primera part puja poc a poc fins arribar a la base de la muntanya, on comencen els últims 15 kms de pujada. La pujada té rampes dures (algunes de més del 10 per cent). Els kms estan indicats i també marca l'inclinació mitjana de cada km. Durant la pujada passem per la Font del Cargol, el monument a la cabra salvatge o el Portell, abans d'afrontar els 4 últims kms fins al cim. Les vistes són espectaculars i ja tindrem les pujades superades. Ara ja sols ens queda la baixada fins Roquetes i Tortosa i la ruta estatà completada.