Descripció

Volta Ports per Santa Bàrbara, la Galera, Sant Rafel del Riu, Traiguera, Morella, Vallderoures, Cretes, Lledó, Bot, Prat de Comte i Tortosa.
Volta llarga amb bicicleta de carretera amb molts metres de desnivell. És una mica més llarga que l'altra Volta als Ports, ja que recorre la periferia dels Ports. Va per alguns camins secundaris i passa per llocs interessants. La podriem fer a nivell deportiu o també d'una forma més cultural, visitant els pobles o espais per on anem passant. També hi hauria l'opció de fer la ruta en 2 dies, per no ser tan dura. Tindriem l'opció de pujar a Morella per La Sènia, Rossell i Vallibona i així evitar la N-232.


Sortim de Tortosa en direcció al Pont Roig per creuar en direcció Vinallop. Abans d'entrar a Vinallop, girem a la dreta pel l'Antic camí de Tortosa a La Galera (antiga via Augusta). Entrem per La Galera per seguir cap a la Miliana i després cap a El Castell. Creuem el riu Sènia i entrem a Sant Rafel del Riu i després a Traiguera. Uns kms abans de Traiguera ens apropem a veure les oliveres mil·lenàries, per després tornar a la carretera que seguiem. Passem Traiguera i girem a la dreta per la N-232. Per aquesta carretera pujarem fins al Port Querol durant uns 30 kms de pujada continua. Passem per La Jana, Xert i Vallibana abans de coronar el Port de Querol, moment en que comencem a baixar cap Morella. Ens apropem a Morella i a partir d'allí comencem a pujar al Port de Torrremiro durant uns kms. Passat el Port ens dirigim a Herbes, Penyaroja de Tastavins i Fuentespalda abans d'arribar a Vallderoures.

Continuem en direcció Tortosa i uns 7 kms més endavant, agafem el desviament cap a Cretes, Lledó i Arenys de Lledó. Seguim en direcció a Bot i abans d'entrar al poble, girem a la dreta per pujar a la serra de Bot per la carretera dels Espills. Són uns 10 kms de pujada molt suau per baixar després en direcció a Prat de Comte. Seguirem avall i 4 km passat Prat de Comte, girem a l'esquerra en direcció a Pinell de Brai. Abans d'arribar al Pinell de Brai, girem a la dreta per baixar cap a la C-12.


Anirem a l'esquerra i després del Pont del Llaguter, entrarem a la dreta cap a Benifallet. Ens dirigim cap al Coll de Som, pujada d'uns 4km i uns 150 metres de desnivell. Des de dalt tenim unes boniques vistes de la vall de l'Ebre. Després de la baixada seguim per la carretera en direcció Tortosa passant per Tivenys i Bitem. Aquest tram és pla durant els 14 kms que ens queden fins Tortosa.