Tortosa: la llum de l'Ebre

Projecció de la llum de l'Ebre a la catedral de Tortosa

La Llum de l’Ebre és una instal·lació permanent de vídeo mapping exterior. Única a l’Estat, amb projeccions regulars tots els caps de setmana.


Tortosa té una història privilegiada que aquest videomapping únic ens porta d’una manera impactant. L’emplaçament on avui en dia està la catedral és un espai en que la vida ha palpitat des dels orígens mateixos de la ciutat. És el mateix lloc on els romans van edificar el temple principal del fòrum, més tard els visigots van convertir en el seu centre religiós i, al seu torn, els andalusins aixecaren una impressionant mesquita de 5 naus, a la qual va succeir-la la catedral romànica per, finalment, construir-se la catedral gòtica actual amb la seva impressionant façana barroca. Tots aquests edificis tornaran a aixecar-se de nou gràcies a la màgia del mapping.


HORARI 2024

Les projeccions s'adapten segon l'època de l'any i la posta de sol.  • Gener, febrer i març: divendres i  dissabte a les 20.30 i 21.00 h (Dies sense projecció: 23, 29, 30 i 31 de març).

  • Abril i maig: divendres i  dissabte a les 22.00 i 22.30 h.

  • Juny i juliol: dijous (a partir del 29 de juny), divendres i dissabte a les 22.30, 22.45 i (a partir del 29 de juny) 23.00 h.

  • Agost i setembre: dijous (fins el 7 de setembre), divendres i dissabte 22.00, 22.30 i (fins el 7 de setembre) 23.00 h.

  • Octubre, novembre i desembre: divendres i dissabte a les 20.30 i 21.00. Passis extra el dia 5 i 7 de desembre, a les 20.30 i 21.00.


Passis addicionals les vespres de festiu en l’horari del mes corresponent i descans durant les festivitats religioses (Setmana Santa i Nadal)


La Llum de l’Ebre et convida a viatjar en el temps en aquest espectacular videomapping sobre la façana de la catedral de Tortosa, en què descobriràs els orígens mítics de la ciutat i alguns dels seus moments més destacats, de l’edat antiga fins al Barroc, amb múltiples efectes visuals i jocs de llums per crear un espectacle colpidor i emocionant.


Et recomanem

Tortosa Cota 0

Descobreix com era la Tortosa de romans, visigots, andalusins i cristians.

Llegir més

Ruta de les fortificacions

Recorre muralles medievals i els baluards, fossars i revellins moderns

Llegir més

El passeig de les cultures

Un recorregut per descobrir alguns dels homes i dones que ha donat forma a Tortosa

Llegir més

Hemingway i la Guerra Civil

Un ruta per conèixer el seu pas i els tràgics esdeveniments

Llegir més

La ciutat del Renaixement

Meravelleu-vos amb l'esplendor del segle XVI

Llegir més

Viu la ciutat i el territori

Experiències

Activitats culturals, d'aventura, en grup, per a tota la família i, sobretot, per xalar!

Llegir més

A l'aire lliure

Excursions a peu, en 4x4 o en bici.

Llegir més

Al riu

Navega en el llagut o explora en piragua o caiac

Llegir més

Amb nens

Una visita inoblidable

Llegir més
Campanya de promoció online amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona
×