Descripció

Traslladat l'any 1962 de vora riu al solar entre el carrer Canvis i el de la Ciutat, lloc que ocupà l'Ajuntament des de l'Edat Mitjana, trobem un altre dels edificis medievals que la ciutat conserva, el Palau Oliver de Boteller. La construcció, original de finals de segle XV, presidia la façana fluvial. La part exterior, austera i emmerletada, amb dos cossos de diferent altura, separats per una motllura horitzontal, mostra els impactes de la guerra civil. Té finestres rectangulars i portal de mig punt amb grans dovelles. L'interior conserva l'original enteixinat de la sala noble. La resta fou destruït durant la darrera contesa.

Fou casal d’una de les nissagues més poderoses de la Tortosa medieval. Un dels membres més reeixits és Francesc Oliver de Boteller, elegit abat perpetu de Poblet. Exercí de vicari general de l'orde cistercenc i fou nomenat president de la Generalitat de Catalunya, el 22 de juliol de 1587 (abans l'havia precedit son germanastre Pere Oliver de Boteller i de Riquer).

La construcció hostatjà a Felip II, l'emperador del món a l'època, en l'estada de 1585. El flanqueja a l'esquerra una monumental font gòtica i a la dreta la taula de canvis de Tortosa.