Tortosa: receptes de la cuina de memòria


La tradició que es menja. L’ànima d’un territori que es cuina a foc lent.
La tradició que es menja. L’ànima d’un paisatge que es cuina a foc lent
A Tortosa, cada recepta és una història. La gastronomia forma part del nostre patrimoni immaterial: una herència que passa de mares a filles, d’avis a nets, a través de sabors que parlen del riu, de l’horta, del bosc i del mar.
Aquesta és la nostra cuina de memòria. Una cuina humil, de temporada, d’aprofitament, però també intensa, creativa i lligada al territori. Receptes com el menjar blanc, la truita de borratxets o el conill amb salsa no només omplen plats, sinó que omplen l’ànima.
Aquest recull de receptes, acompanyades per vídeos enregistrats a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa i guiades per la cuinera Margaret Nofre, forma part del projecte “Tortosa, el passat és una aventura”, cofinançat pels Fons Next Generation EU a través del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2022.
Tortosa: cuina de memòria, territori amb gust
